PROTI ISLANDIJI ODLOČNO PO PRESENEČENJE Lendava: 06.04.2018

Danes, v petek, se v Lendavi nadaljujejo kvalifikacije za žensko svetovno prvenstvo, ki bo leta 2019. V Slovenijo prihaja izbrana vrsta Islandije, ki se bo pomerila z našo reprezentanco. Obračun bo moč spremljati v neposrednem prenosu na Sportklubu 1.

V kvalifikacijski skupini 5 vodijo Nemke, Slovenija je po treh odigranih tekmah četrta s tremi točkami, Islandija je tretja (sedem točk). Slovenija je premagala Ferske otoke (5:0) ter priznala premoč Nemčiji (0:6) in Češki (0:4). Lara Prašnikar je s tremi goli vodilna slovenska strelka v teh kvalifikacijah, po en gol sta dodali Sara Agrež in Špela Rozmarič.

„Moram reči, da sem navdušen nad pristopom, zagnanostjo, delavnostjo, disciplino in odgovornostjo deklet,“ je uvodoma povedal selektor ženske izbrane vrste Borut Jarc.

Kvalifikacije za SP 2019:

Lendava, 6.4.
Slovenija – Islandija (17.00)

Domžale, 10.4.
Slovenija – Nemčija (16.00)

Slovenska reprezentanca:
Melanija Pasar (ŽNK Ankaran), Lana Golob (ŽNK Moje-lece.si Radomlje), Špela Rozmarič (ŽNK Teleing GMT Beltinci), Kristina Erman (PSV Eindhoven NIZ), Katarina Gadnik (ŽNK Moje-lece.si Radomlje), Anja Prša (ŽNK Teleing GMT Beltinci), Laura Škvorc (ŽNK Olimpija Ljubljana), Kaja Eržen (WFC Tavagnacco ITA), Maruša Sevšek (ŽNK Olimpija Ljubljana), Karmen Ulbin (ŽNK Moje-lece.si Radomlje), Manja Rogan (ŽNK Olimpija Ljubljana), Dominika Čonč (RCD Espanyol ŠPA), Kaja Korošec (ŽNK Teleing GMT Beltinci), Lara Prašnikar (Turbine Potsdam NEM), Nika Babnik (ŽNK Krim Rolljet), Zala Kuštrin (ŽNK Teleing GMT Beltinci), Kaja Jerina (ŽNK Moje-lece.si Radomlje), Barbara Kralj (ŽNK Moje-lece.si Radomlje), Špela Kolbl (ŽNK Teleing GMT Beltinci), Evelina Kos (ŽNK Olimpija Ljubljana), Zala Meršnik (ŽNK Teleing GMT Beltinci), Ines Krajnc (ŽNK Maribor).

Prenesti na tekmo

„Želim si, da bi vse te lastnosti ter bogato nogometno znanje, ki ga dekleta imajo, prenesemo na tekmo! Pa ne le za 30, 45 ali 60 minut, ampak na celo srečanje! Želel bi, da nam ta transformacija čimpreje uspe,“ nadaljuje Jarc, ki je ekipo zbral 3. aprila, vse treninge pa je ciljno usmeril na Islandijo, ki se ji bo Slovenija jutri postavila po robu. V torek sledi v Domžalah še obračun z Nemčijo.

„Direktno in konkretno se pripravljamo na petkov obračun. Vemo, kako igra Islandija. Da je agresivna, odločna. Tekmice napadajo že v zadnji liniji. Tudi za to imamo rešitve, predvsem pa moramo odgovoriti z identično mero agresivnosti in odločnosti,“ meni Jarc.

Selektor pričakuje, da se agresija pokaže tudi v statistiki, ki šteje rumene kartone. „Ne sme se nam zgoditi, da se na tekmi ne prejme kartona,“ je jasen Jarc, ki se zaveda, da bodo tekmice od prve sekunde napadle. „Islandija je taka ekipa, ki lahko tak presing izvaja celo tekmo, ne pa 20, 30 minut, a tudi na to smo pripravljeni,“ pove selektor, ki pravi, da ni tu, da bi jokal zaradi malih poškodb in težav. „Zbrali smo se, da vzamemo točko! Mi smo Slovenija, igramo doma,“ odločno pristavi selektor, reprezentanca pa je v teh dneh dobila tudi dokončno hierarhijo: kapetanka je Mateja Zver, namestnica Dominika Čonč, njej pa sledi Lara Prašnikar.

Več na NZS.si