Nogometaši Nafte 1903 so v 20. krogu Druge slovenske nogometne lige dobili prekmurske derbi v gosteh pri Muri.
MURA - NAFTA 1903 1:2 (1:0)
3.800; Sirk 7.; Roginić 50., Vinko 74. 
RK: Osmanaj 56./Nafta

 Šlo je za obračun vodilne ekipe s tretjeuvrščenim moštvom druge lige. Gostitelji, ki so v 20 krogih letošnjega prvenstva zbrali 50 točk, so povedli v 7. minuti, ko je po predložku z leve gostujočega vratarja premagal Rok Sirk. Mura je bila v prvem polčasu boljši nasprotnik, na gol Nafte je sprožila več strelov, a vodstva do odmora ni uspela podvojiti.V uvodnih minutah nadaljevanja so gostje iz Lendave vendarle uspeli izenačiti. Domači obrambi je ušel

 Marko Roginić, po levi strani je prodrl v kazenski prostor in hladnokrvno premagal nemočnega vratarja Kristjana Matoševića. 1:1.

Hip zatem je v igro pri gostiteljih vstopil Amadej Maroša, ki je v 66. minuti po predložku iz kota žogo z glavo poslal v prečko. Mura, ki je od 56. minute dalje igrala z igralcem več - zaradi drugega prejetega rumenega kartona je bil izključen Liridon Osmanaj -, je več napadala, zadela pa je Nafta, in sicer v 74. minuti, ko je Vedran Vinko po lepi globinski podaji 'iz prve' mojstrsko zadel malo mrežico za veliki preobrat.

Črno-beli so do konca derbija iskali izenačujoči zadetek, a zaman. Še najbližje izenačenju je bilo povsem pri koncu - natančneje v 95. minuti, ko je po predložku s prostega strela iz bližine žogo za las mimo desne vratarjeve vratnice poslal Luka Sočič.

VIR: .rtvslo.si