Silvo Zorec, stečajni upravitelj v stečajnem postopku Nafte Petrochema, je zanikal, da bi bila prodaja tovarniških objektov, v katerih se je odvijala glavna dejavnost podjetja, končana. Postopki še tečejo, res pa je, tako Zorec, da so pogovori v končni fazi. Po načrtu bi ti morali biti končani do konca tega meseca, bodisi neuspešno ali uspešno, čeprav sam upa na uspešen izid in sklenitev prodajne pogodbe. O potencialnem kupcu informacij ne more dajati.

V zadnjem rednem poročilu, ki ga je objavil pa je zapisal, da so se oktobra lani neposrednih pogajanj udeležili trije ponudniki in da z najugodnejšim ponudnikom potekajo dogovori.
Po neuspeli javni dražbi septembra 2015, na kateri se je premoženje prodajalo kot celota po izklicni neto ceni 12,5 milijona evrov, je potem bilo decembra objavljeno nezavezujoče zbiranje ponudb. Interesentov za nakup je bilo veliko, večina pa naj bi jih postrojenje kupila z namenom, da ga razstavi in odpelje.
S prodajo so povezana velika pričakovanja glede ponovnega zagona proizvodnje v obratih formalina, sintetičnih mas in fenolnih smol, kar je vse na prodaj v stečajnem postopku kot celota, ter ponovnim odpiranjem delovnih mest ne le v petrokemičnem procesu, ampak tudi v povezanih dejavnostih, ki bi se lahko posledično obudile na nekdanjem Naftinem dvorišču.
V stečajnem postopku, ki se je začel septembra 2014, je bilo doslej uspešno vnovčeno premoženje v višini 6,8 milijona evrov, upnikom pa je stečajni upravitelj izplačal 5,3 milijona evrov.

VIR: Pomurje.si