Sobota, 20 Januar 2018
Email
Make My Homepage
RSS
Pasica
Register
park.jpg

Vrtne Hiše

Več kandidatov za direktorja GML PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Petek, 05 Januar 2018 07:44

Na razpis za delovno mesto direktorja javnega zavoda Galerija - Muzej Lendava (GML) so po neuradnih informacijah prispele štiri vloge, šestčlanska komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja Občine Lendava, ki jo vodi Janez Somi, pa jih je odprla in pregledala.
Dosedanja direktorica Beata Lazar svoje prijave na razpis za naš medij ni potrdila niti zanikala, dr. Zoltan Lendvai Kepe pa je dejal, da je vlogo oddal. Spomnimo, da je sam za to delovno mesto kandidiral že pred petimi leti, vendar je bil po odločitvi komisije, da ne izpolnjuje razpisnega pogoja o aktivnem obvladovanju enega svetovnega jezika, izločen iz kandidature.

Da je bil postopek komisije pravilen, je potrdilo upravno sodišče, kamor se je Kepe pritožil.

Zdajšnji razpisni pogoji so zahtevali ob univerzitetni izobrazbi družboslovne, humanistične ali ekonomske smeri še poznavanje delovanja zavoda, najmanj pet let delovnih izkušenj, od tega tri na vodstvenih delovnih mestih, aktivno znanje slovenskega in madžarskega jezika na višji ravni in obvladovanje vsaj enega tujega jezika na višji ravni.

Postopek imenovanja direktorja zavoda Galerija - Muzej Lendava torej vodi občinska komisija. Ta pripravi predlog, lahko za enega ali več kandidatov, za narodnostno skupnost lendavske občine in za svet javnega zavoda, ki dasta svoje mnenje, o imenovanju pa potem odloči občinski svet. Komisija še ni sprejela nobene odločitve in bo delo nadaljevala v januarju. Postopek izbire in imenovanja direktorja GML je torej drugačen kot pri direktorju javnega zavoda Knjižnica - Kulturni center Lendava, kjer ga je vodil svet zavoda.

VIR: Vestnik št. 52, 28.12.2017

 
Home Zadnje Novice Več kandidatov za direktorja GML
Copyright © 2018. lendava.net. Designed by Shape5.com