Sreda, 13 December 2017
Email
Make My Homepage
RSS
Pasica
Register
ulica2.jpg

Vrtne Hiše

Razstava hrvaške naive v Lendavi natisni E-pošta

V razstavnih prostorih lendavskega gradu so odprli razstavo z naslovom Hrvaška naiva v svetu, Lendava 2017. Pripravila jo je Galerija-Muzej Lendava skupaj z Muzejem grada Koprivnica s Hrvaške, sodelovalo pa je tudi Hrvaško kulturno društvo Pomurje.
Razstavo je predstavila Helena Kušenić, kustodinja Muzeja grada Koprivnice, obiskovalce pa sta nagovorila tudi direktor koprivniškega muzeja Robert Čimin in kustos Galerije-Muzeja Lendava Dubravko Baumgartner. Nastopila je tamburaška skupina Hrvaškega kulturnega društva Pomurje Lendava. Na ogled bo do 29. januarja.


S predstavitvijo v Lendavi, je povedala Helena Kušenić, hrvaška naivna umetnost nadaljuje potovanje po svetu, ki so ga začeli v Marseillesu, nadaljevali pa v Katowicah in Pecsu. Na ogled je izbor iz zbirke Galerije naivne umetnosti v Hlebinah, ki bo leta 2018 praznovala 50-letnico obstoja. Zbirka naivne umetnosti Muzeja mesta Koprivnice se ponaša z več kot tisoč eksponati avtorjev naivne umetnosti, na pričujoči razstavi pa je predstavljen reprezentativni izbor, ki bo njenim obiskovalcem ponudil vpogled v zgodovino, razvoj in današnjo perspektivo naivne umetnosti na Hrvaškem.

VIR: Pomurje.si

 
Home
Copyright © 2017. lendava.net. Designed by Shape5.com