Sreda, 13 December 2017
Email
Make My Homepage
RSS
Pasica
Register
sola.jpg

Vrtne Hiše

Bliža se glasbeni spektakel pri Lendavi natisni E-pošta

Laibach, Let 3, Pankrti in The Exploited bodo glavni gostje mega spektakla Petroleum Beat 26. in 27. maja na spidvej stadionu v Petišovcih.
Sliši se kot nekaj neverjetnega, pa je vendarle res. Ljubiteljem glasbe na stičišču Slovenije, Madžarske, Hrvaške in Avstrije se v kratkem obeta eden največjih glasbenih spektaklov v Pomurju vseh časov.

26. in 27. maja letos bo namreč na spidvej stadionu Petišovci potekal Moto-rock festival Petroleum Beat, seznam izvajalcev, ki so že potrjeni za nastope, pa je takšen, da bo ob njem marsikateremu oboževalcu zastal dih.

V petek, 26. maja, bo tako imenovani Hard rock punk metal večer, kjer bodo glavni gostje kultni škotski pankerji iz skupine The Exploited ter legende slovenske in jugoslovanske pankovske scene iz zasedbe Pankrti. Pred njimi bosta koncertirala še srbska skupina KBO! in domači bend Odpisani, ki ima največ prstov vmes pri organizaciji tega megalomanskega glasbenega dogodka. Še pred omenjenimi se bodo na odru zvrstile zasedbe Pokolgep, Hellfreaks, Sarcasm, Cadaveres in Take It Dee Dee, ki je v bistvu hrvaški »cover« bend skupine Ramones. Za glasbo bo ta večer skrbel DJ Vuk iz Murske Sobote.

Sobota, 27. maja, bo v znamenju alter roka. Glavna gosta bosta ena od najbolj svetovno znanih slovenskih zasedb Laibach in reški provokativni rokerji iz benda Let 3. Pred njimi bodo ustrezno razpoloženje obiskovalcev in poslušalcev skušale na pravem nivoju držati skupine Rudan Joe's coda, AC/DC Cover Band, Cowboys From Hell, Arkhe in Anima Sound System. Odlično pa bodo zastopane tudi domače barve, saj bodo nastopile še zasedbe Dežurni krivci od Svetega Jurija pri Ščavnici, Eyecontact iz Lendave, Black Hole Riders iz Radenec in Eklips z Razkrižja.Izmed vseh omenjenih imen je treba verjetno najbolj izpostaviti bend The Exploited, saj marsikdo ni niti vedel, da še vedno obstaja, nekatere mlajše generacije pa morda zanj še niso niti slišale. A v resnici gre za pravo legendarno skupino, ki deluje že neprekinjeno od leta 1979. Za kultni slogan Punks Not Dead se lahko ljubitelji tovrstne glasbe zahvalijo prav zasedbi The Exploited, saj je bil to naslov njenega prvega albuma. Pevec Wattie je bil tudi eden prvih znanih pankovskih glasbenikov, ki se je pojavil z značilno »irokeško« frizuro, na odru pa bi že skoraj umrl, saj ga je leta 2014 med koncertom v Lizboni zadela srčna kap. Žal se je ista zadeva ponovila pred kratkim, zato Wattie v takšnem zdravstvenem stanju žal ne more nastopiti v Lendavi, a koncert benda The Exploited vseeno bo.

Vstopnice so v predprodaji samo še do četrtka: enodnevna 22€, dvodnevna 38€. Na dan koncerta enodnevna 25€, dvodnevna 42€.

Vir: Pomurje.si

 
Home
Copyright © 2017. lendava.net. Designed by Shape5.com