V soboto so se pripadniki slovenske varde mudili v Pomurju, na svojem facebook profilu pa so objavili fotografije, iz katerih je razvidno, da so se srečali tudi z lendavskim županom. Za kaj je pravzaprav šlo?
Kot smo pisali v preteklih dneh, so se pripadniki varde v preteklih dneh mudili v Lendavi, pri tem pa so jih kontrolirali tudi policisti. Prišlo pa je tudi do srečanja z Janezom Magyarom, županom občine Lendava.

"Po prejetem telefonskem obvestilu s strani zaskrbljenih občanov, da se na parkirišču blokovskega naselja v Tomšičevi ulici zbirajo uniformirane osebe, se je župan občine Lendava Janez Magyar odzval in se na lokaciji želel prepričati, da varnost občanov ni ogrožena. Ob prihodu na lokacijo je tam bila že policija in župan Občine Lendava je v skladu z osnovnim bontonom vse prisotne le pozdravil in se pozanimal kaj se dogaja. Po prejetih informacijah, je dobil zagotovilo policije, da bo ta v skladu s svojimi zakonskimi pristojnostmi opravila svoje delo. Županova prisotnost ob tem dogodku je bila izključno v dobrobit in za varnost občanov," so ob tem sporočili iz lendavske občine.

vir: sobotainfo.com