Sreda, 13 December 2017
Email
Make My Homepage
RSS
Pasica
Register
trojica2.jpg

Vrtne Hiše

Agrolit se širi v Mursko Soboto in Lendavo PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Ponedeljek, 15 Maj 2017 07:24

Trgovini Agroopreme v Murski Soboti in Lendavi je prevzel Agrolit iz Litije. Gre za trgovini, ki sta bili v nekdanji državi sestavni del maloprodajne mreže v Sloveniji in tudi Jugoslaviji ene najmočnejših agrotehničnih trgovin Agrotehnike Grude. Po propadu te sta pristali pod okriljem Mercatorja in sta bili sestavni del veleprodaje Agroopreme Mercatorja. Z reorganizacijo Mercatorjevega sistema sta bili priključeni k Mercatorjevi Tehniki.


Po velikih težavah Mercatorja s pohištvenimi saloni je ta iskal novega lastnika za trgovine s pohištvom. Na veliko presenečenje je pohištvene centre prevzela Kmetijsko-gozdarska zadruga iz Logatca. Skupaj s pohištvenimi centri je prevzela tudi obe kmetijski trgovini. Očitno je bil načrt zadruge velikopotezen, a se žal ni izšel, saj je konec leta 2015 pristala v stečaju. Iz poročil stečajnega upravitelja je mogoče razbrati, da omenjeni trgovini nista bili predmet stečajne mase. To je po svoje razumljivo, saj je zadruga od Mercatorja prevzela samo dejavnost. Po stečaju sta trgovini ponovno pristali pri Mercatorju, saj so kupci do konca prejšnjega tedna, ko je bila opravljena predaja poslov z novim najemnikom prostorov in prevzemnikom dejavnosti Agrolitom iz Litije, lahko v trgovini prejemali vse ugodnosti, ki jih ponuja Mercator svojim kupcem.
Agrolit je znan predvsem med vrtičkarji. Uveljavil se je kot proizvodno podjetje. Proizvodni program je razdeljen v tri sklope – program zaščite in prehranjevanja rastlin, program enoloških sredstev, opravlja pa tudi storitve pakiranja in izdelovanja izdelkov za blagovne znamke. Vzporedno je začel razvijati svojo maloprodajno mrežo. Ima dve trgovini na drobno v Zasavju, dve v Ljubljani in eno v Izoli. S trgovinama v Murski Soboti in Lendavi je maloprodajno mrežo razširil. Ponudba trgovine se za zdaj ni spremenila, novost je to, da je velik poudarek na proizvodnih blagovnih znamkah Agrolita. Od šestih zaposlenih jih je v trgovini ostalo pet, eden pa je presežek.

VIR: Vestnik št. 18, 4.5.2017

 
Home Zadnje Novice Agrolit se širi v Mursko Soboto in Lendavo
Copyright © 2017. lendava.net. Designed by Shape5.com