Objekt nekdanje srednje šole v prihodnosti socialni center.
Objektu nekdanje Dvojezične srednje šole v Lendavi se obetajo nove vsebine. S sanacijo in spremembo namena uporabe bodo tam vzpostavili socialni center.

Ministrstvo za izobraževanje, lastnik objekta nekdanje srednje šole, je že leta 2015 dalo soglasje za brezplačni prenos objekta na Občino Lendava. Nekdanja dvojezična srednja šola bo zdaj kmalu prešla v lastništvo Občine Lendava, ta pa bo v zameno na Ministrstvo za izobraževanje prepisala svoj tretjinski lastniški delež v športni dvorani DSŠ Lendava.

Po pojasnilih lendavske občine je objekt bivše srednje šole zaradi dostopnosti in bližine doma za upokojence primeren za socialne vsebine, kot so na primer varovana stanovanja, dnevna oskrba starostnikov in podobno. Cilj pa je vzpostavitev socialnega centra, ki bi združeval vsebine, namenjene starejši in bolj ranljivi populaciji.

Precejšen zalogaj
V proračunu za leto 2020, ki so ga občinski svetniki že potrdili, so tako predvidena sredstva tudi za ureditev omenjenega centra. Na začetek same sanacije bo sicer treba še nekoliko počakati.

Dela bo vsekakor precej. Prostori so namreč po več kot desetih slabega ali celo ničnega vzdrževanja že v obupnem stanju. Ponekod je stene na primer že načela vlaga.

»Projekt bi bilo dobro oblikovati kot skupen projekt več ministrstev, Občine Lendava in Doma starejših Lendava,« razmišljajo v Občini Lendava, kjer pričakujejo, »da se bodo aktivnosti za pridobitev lastništva izvedle v 1. polovici leta 2020 in začele aktivnosti za pridobitev projektne dokumentacije in iskanja ustreznih virov in partnerstev za izvedbo projekta

vir:sobotainfo.com