Technobell iz Kopra, ki je specializiran za projektiranje petrokemičnih procesov, je ustanovil podjetje Technobell Lendava s sedežem na poslovnem naslovu Nafte Petrochem.

Na naslovu Nafte Petrochem v stečaju se je naselilo novo podjetje, Technobell Lendava. To razkriva vpis o ustanovitvi podjetja v murskosoboškem sodnem registru, pa tudi, da je ustanovitelj koprsko podjetje Technobell. Stečajni upravitelj Nafte Petrochem Silvo Zorec na vprašanje, ali je omenjeni vpis povezan s prodajo najpomembnejšega dela premoženja stečajnega dolžnika, obrata za proizvodnjo formalina, sintetične mase in fenolnih smol, ni odgovoril neposredno, je pa povedal, da so pogajanja s potencialnim kupcem v sklepni fazi in da se bodo po njegovih predvidevanjih končala v desetih dneh. Drugih podrobnosti, pravi, še ne more razkriti.

V začetku leta smo že poročali, da je po petih neuspelih prodajah oziroma dražbah premoženja Nafte Petrochem, ki je ključno za petrokemično proizvodnjo, stečajni upravitelj sklenil dogovor o sodelovanju pri prodaji s podjetjem Netbid z Dunaja, ki ima mrežo poslovalnic po vsej Evropi in na drugih celinah, ima pa tudi izkušnje s prodajo premoženja stečajnih dolžnikov na globalnem trgu. Potencialni kupci so lahko ponudbe oddali do 26. junija letos.

Uspešna prodaja je pomembna za ponovni zagon petrokemične proizvodnje v Lendavi, toliko bolj, ker se oprema za proizvodnjo prodaja z zemljiščem vred. V preteklosti so se po naših informacijah že oglašali kupci, nekateri z namenom, da postrojenje razstavijo in odpeljejo drugam.

S čim se ukvarja Technobell? Na spletu se predstavlja kot podjetje, specializirano za projektiranje petrokemičnih procesov in poliestrskih tehnologij (GRP) za končne kupce. Pojasnjujejo še, da za svoje stranke zbirajo ponudbe in nabavljajo najustreznejšo opremo, prav tako svetujejo pri iskanju, izbiranju in nadzorovanju dobaviteljev ter v njihovem imenu prevzemajo opremo.
Podjetje je lani ustvarilo skoraj 25 milijonov evrov prihodkov, leto prej pa 2,8 milijona evrov. Tako velik skok utemeljujejo s končanjem enega večjih projektov, ki pa ne spada med osnovne dejavnosti družbe.

Vir: vestnik.si