Kdo je kupec še ni znano, je pa znana kupnina, ki znaša 600 tisoč evrov. Prodani tudi parcela in stavbna pravica v Šalovcih.

Murskosoboško sodišče je dalo soglasje za sklenitev prodajne pogodbe za premoženje stečajnega dolžnika Ecos, storitve pri varovanju okolja. To zajema lendavsko bioplinarno z nazivno močjo 7,2 megavata, pripadajoča zemljišča ter zemljišča ob napravi, sončno elektrarno na objektu  ter v Šalovcih kmetijsko zemljišče in stavbno pravico na kmetijskem zemljišču, kjer je sortirnica odpadkov. Pogodba je sklenjena v vrednosti 600 tisoč evrov, pri čemer dobrih pet tisoč evrov predstavlja kupnina za sončno elektrarno. Kdo je kupec še poizvedujemo pri stečajnem upravitelju Matjažu Nanutu, ki je pogodbo o prodaji sklenil 26. novembra. Prav tako smo na odvetniško pisarno naslovili vprašanje, zakaj ni bil sprejet predlog stečajnega upravitelja, da zaradi dosedanjih neuspelih prodaj neprodano premoženje prevzamejo upniki.

Kot smo že poročali, se je na neobvezujoče zbiranje ponudb odzvalo devet ponudnikov iz Slovenije in tujine, ki so ponujali kupnino v višini od 600 tisoč do deset milijonov. Zakaj z nobenim ni bila sklenjena pogodba ni znano, oziroma so nam iz odvetniške pisarne sporočili, da prodajanega premoženja nobeden ni želel kupiti, zato naj bi stečajni upravitelj predlagal, da ga upniki prevzamejo v naravi. Največja hipotekarna upnica je Raiffeisen Landesbank Steiermark, ki je družini Pavlinjek oziroma investitorju v bioplinarno zagotovila deset milijonov evrov posojila.

Vir: vestnik