NK Nafta s prihodki, ki se jih ne bi sramovalo večino prvoligašev.
Nafta je imela v letu 2018 za 1,783.069 evrov prihodkov in 1,617.184 evra odhodkov. S temi številkami bi se brez težav uvrstila v zgornjo polovico klubov v prvi slovenski nogometni ligi, kar se prihodkov tiče, saj so pri Nafti zabeležili še več prihodkov kot pri Muri, ki nastopa v najvišjem kakovostnem razredu tekmovanja v Sloveniji.

Nafta je tako imela celo večje prihodke kot Celje, Gorica, Triglav, Mura, Aluminij, Krško, Bravo in Tabor Sežana, ki vsi (razen Gorice) nastopajo v prvi nogometni ligi.

Treba je pa poudariti, da pri Nafti največji delež predstavljajo prihodki iz naslova subvencij-dotacij, saj so ti v letu 2018 predstavljali kar 1,646.803 evrov, od tega subvencije za investicije predstavljajo 1,622.609 evrov.

Nafta zaposluje štirikrat več ljudi kot Mura
Kot zanimivost velja izpostaviti podatek, da je imela Mura v letu 2018 samo 9.647,45 evrov stroškov za delo, na drugi strani pa je imela Nafta kar dobrih 109 tisočakov evrov stroškov iz naslova dela, tu so zajete plače zaposlenim, regresi in druga nadomestila, ki izhajajo iz dela. Slednje je sicer razumljivo, saj je imela Mura v letu 2018 samo dve zaposleni osebi, Nafta pa kar osem. Tu je treba poudariti, da nogometaši niso direktno zaposleni v klubih, saj imajo kot poklicni športniki status samozaposlene osebe in s klubom dejansko sklenejo neke vrsto podjemno pogodbo.

Nafta 1903 sicer trenutno zaseda peto mesto v drugi slovenski nogometni ligi in od prvouvrščene Gorice zaostaja za pet točk. Glede na finančno stanje in resurse, s katerimi razpolagajo v Lendavi, je nekoliko presenetljivo, da so v poslovnem poročili navedli, da je njihova vizija ostati med vodilnimi moštvi v drugi slovenski nogometni ligi. Glede na finančno stanje bi bilo pričakovati, da se bodo v Lendavi čimprej želeli vrniti med slovensko nogometno elito, kar bi naše prvoligaško tekmovanje še dodatno popestrilo.

VIR: sobotainfo.com