Čeprav nas do konca oktobra loči le še deset dni, so temperature v teh dneh na vzhodu države povsem poletne. Marsikje se je popoldne ogrelo nad 25 stopinj Celzija, poglavje zase pa je bila Lendava včeraj, kjer so izmerili kar 28 stopinj Celzija. Sončno in za ta čas zelo toplo vreme bo nad našimi kraji vztrajalo vse do konca tedna. Veliko sonca in višjih temperatur bo deležna tudi zahodna Slovenija, kjer so v preteklih dneh prevladovali oblaki.

Že od desetega oktobra smo deležni nadpovprečnih temperatur, z novim tednom pa se je dotok toplega zraka nad naše kraje še nekoliko okrepil. Marsikje v vzhodni in osrednji Sloveniji, kjer je tudi ponoči pihal jugozahodni veter, je bilo že jutro zelo toplo. V Murski Soboti je termometer ob sedmi uri zjutraj pokazal kar 18 stopinj Celzija. Le stopinjo manj so izmerili na Letališču Maribor in na Ptuju.

Popoldne je bilo najtopleje v Lendavi, kjer se je po podatkih Arsa ogrelo celo do 28 stopinj Celzija, kar je sicer bolj običajna temperatura za sredino avgusta kot za sredino oktobra. V Mariboru smo danes izmerili 27, v Novem mestu, Murski Soboti in na Ptuju pa 26 stopinj Celzija.

Vir: 24ur.com