Anton Balažek, nekdanji župan Občine Lendava, je odstopil s položaja člana Občinskega sveta Občine Lendava. S tem se kot kaže povsem umika iz lokalne politike v občini.

Na 8. redni seji občinskega sveta, ki je včeraj potekala v Mestni hiši, je župan Občine Lendava, Janez Magyar, prisotne občinske svetnike obvestil, da je nekdanji župan Občine Lendava, mag. Anton Balažek, odstopil z mesta občinskega svetnika.

»14. oktobra sem s strani občinske volilne komisije prejel odstopno izjavo mag. Antona Balažka. Po 3. odstavku 37. a člena Zakona o lokalni samoupravi, mora občinski svetnik, ki odstopi, svoji izjavi posredovati županu, ki pa mora v osmih dneh obvestiti občinsko volilno komisijo in občinski svet. To sem torej storil na današnji seji. Občinska volilna komisija je o odstopu že obveščena, slednja pa bo tudi izvedla postopek določitve člana občinskega sveta za preostanek mandata,« je na seji povedal Magyar.

Razlogov za Balažkov odstop ob tem ni navajal, se pa ta na sejah občinskega sveta že lep čas ni pojavljal. Ker je Balažek zastopal listo DeSUS, bo njegovo mesto v občinskem svetu v prihodnje zasedel naslednji kandidat na listi.

»Občinska volilna komisija bo sedaj pozvala naslednjega kandidata iz liste DeSUS, da poda izjavo o sprejemu funkcije. Nato bo občinska volilna komisija podala občinskemu svetu predlog za potrditev mandata nadomestnemu članu sveta, za preostanek mandata,« je še dodal Magyar.

vir:pomurec.com