Lendavsko podjetje Martmetal se je lotilo pomembne naložbe, ki bo prispevala k boljšim pogojem za delo predvsem strokovno usposobljenega kadra, pomembnega za rast in razvoj podjetja.

V objektu bodo svoje prostore dobili inženirji za pripravo in obvladovanje proizvodnje ter tehniki za programiranje strojev, postopoma pa se bodo tu odvijale še različne druge dejavnosti. Prav tako bodo v njem večji prostori za razvojna delovna mesta in predavalnica. »Za novogradnjo smo se odločili zaradi pomanjkanja kakovostnih prostorov, saj je podjetje do sedaj vsa vlaganja usmerjalo v pridobivanje dodatnih proizvodnih prostorov, strojne opreme, izobraževanje zaposlenih, pridobivanje certifikatov in potrebnega kadra,« je povedal Miki Marton, direktor in lastnik podjetja.

Martmetal sodi med mlajša podjetja, ukvarja pa se z izdelavo kovinskih konstrukcij. Zaradi trezne poslovne politike ter hitre rasti, ki jo je doseglo predvsem na zahtevnih evropskih trgih, mu je Vestnik v skupni akciji s Pomursko gospodarsko zbornico lani podelil tudi naslov najbolj perspektivnega podjetja v regiji. Naložba podjetja v pridobitev dodatnih prostorov pa je povezana tudi z novo poslovno usmeritvijo, ki jo bo lastnik podrobneje predstavil čez nekaj časa, zdaj pa o njej lahko pove le to, da se bodo lotili obdelovanja materialov, s katerimi so imeli do sedaj le malo opravka. »Gremo v smeri še bolj kompleksnih in še zahtevnejših produktov, za katere je na trgu še manj konkurence,« je povedal Marton. Posledično bo to privedlo do povečevanja števila zaposlenih, ki jih bodo iskali tako za delo v pisarnah kot v neposredni proizvodnji. Koliko jih bo, je odvisno od gospodarskih gibanj v prihodnje, a kot predvidevajo, bi jih potrebovali od petnajst do dvajset. Zato bodo nadaljevali z iskanjem delavcev z različnimi znanji, od varilcev, ključavničarjev do inženirjev strojništva in podobnih tehničnih znanj, potrebovali pa bodo tudi delavce z družboslovnimi znanji.
Naložba v objekt še poteka, kdaj jo bodo pripeljali do konca, pa še ne vedo. Kajti bolj kot to, kdaj jo zaključijo, je za podjetje pomembno, da je izvedena kakovostno. Prav zato tudi še ne morejo govoriti o njeni končni vrednosti.

Vir: vestnik.si