V Mestni hiši so danes študentje in dijaki podpisali pogodbe o počitniškem delu v letu 2019, s katerim želi Občina Lendava spodbujati mlade, da se bolj povežejo z lokalnim okoljem in jim omogočiti, da študentsko oz. dijaško delo opravijo v domači lokalni skupnosti.

Mlade je pozdravil tudi župan Občine Lendava Janez Magyar in se jim zahvalil za pripravljenost, da si bodo v počitniškem času pridobili nove delovne izkušnje in spoznali delo na različnih področjih, od kulture, turizma, vzgoje in izobraževanja, društev do javne uprave. Ob tem je poudaril, da naj počitniško delo sprejmejo kot priložnost in jih pozval, da tudi sami z novimi predlogi in svežimi idejami prispevajo k razvoju občine. Glede na veliko zanimanje za opravljanje počitniškega dela, bo Občina pri načrtovanju proračuna za leto 2020 poskušala to upoštevati in za ta namen povečati sredstva.

V počitniško delu vključenih 42 mladih

V času počitnic bo 42 dijakov in študentov opravljalo delo v občinskih javnih zavodih, občinski upravi ter institucijah, katerih dejavnost je financirana s strani Občine Lendava. Skupno bodo mladi opravili 3.150 ur počitniškega dela.

Vir: lendava.si / T. Galič