Nasproti hotela Lipa v Lendavi so številni obiskovalci spremljali galopske dirke, na katerih so se udeleženci potegovali za nastop na madžarskem nacionalnem galopu oktobra v Budimpešti.

V dirki v Pomurju živečih Madžarov je drugo leto zapored zmagal József Horváth iz Petišovcev s sedemletnim konjem z imenom Korax Roven Zsonglőr.

»Pričakoval sem zmago. Proga je bila letos odlična, prav tako odlično pripravljen pa je bil tudi moj konj,« je dejal zmagovalec, ki je lansko leto na nacionalnem madžarskem galopu med 70. tekmovalci zasedel 25. mesto. »Lani se nisem uvrstil v polfinale. Letos ciljam višje.«

Slovenijo bo oktobra v Budimpešti zastopal tudi Matej Grebenjak, ki prav tako prihaja iz Petišovcev. Grebenjak je tokrat v Lendavi dobil galopsko dirko za Slovenijo z 12-letnim Infernom in bo našo državo v slovenski narodni noši predstavljal v mednarodni dirki.

Za popestritev dogajanja v Lendavi so organizatorji za obiskovalce pripravili bogat kulturni program, spremljali pa so tudi 1. slovensko dirko whipettov – malih angleških hrtov. Slavil je hrt Fierce Fireball Fabulous Lady z lastnikom Andrejem Kerpanom iz Ljubljane.

VIR: vestnik.si