Štefan Gjerkeš, dolgoletni načelnik UE Lendava se je upokojil. Javni natečaj za prosto delovno mesto načelnika bo objavljen na spletni strani ministrstva za javno upravo. Postopek bo vodila natečajna komisija, ki jo imenuje Uradniški svet.

Vodenje lendavske upravne enote je s 1. julijem prevzela kot vršilka dolžnosti Štefanija Hozjan, dosedanja vodja oddelka za občo upravo, upravne naloge in skupne zadeve. Do zamenjave je prišlo zaradi upokojitve načelnika Štefana Gjerkeša in sporazumne prekinitve njegovega delovnega razmerja. Gjerkeš je enoto vodil vse od začetka njenega delovanja leta 1995, njegov zadnji petletni mandat pa bi se mu formalno iztekel junija 2022.

Gjerkeš je pred svojim odhodom skupaj z ministrom za javno upravo Rudijem Medvedom in lendavskim županom Janezom Magyarjem predal svojemu nameno tudi celovito prenovljeno upravno stavbo. Šlo je za energetsko sanacijo, notranjo obnovo z zamenjavo dotrajane pisarniške opreme in gradnjo prizidka dvigala.

Po pričakovanju bo na spletni strani Ministrstva za javno upravo v kratkem objavljen javni natečaj za prosto mesto načelnika, postopek pa bo v skladu z zakonom o javnih uslužbencih vodila posebna natečajna komisija, ki jo imenuje Uradniški svet. 

VIR: vestnik.si