V zgradbi je tudi kuhinja, uredili so podstrešne prostore, ob večnamenskem objektu pa je tudi parkirni prostor.

V Lendavskih goricah so danes odprli večnamenski objekt, katerega lastnik je občina Lendava, ki je bila tudi investitor, z njim pa bo upravljala Krajevna skupnost Gorice pri Lendavi.

Ob odprtju so pripravili kulturni program. Krajane obeh naselij, ki ležita med vinogradi, Lendavske in Dolgovaške gorice, ter goste, so nagovorili lendavski župan Janez Magyar, predsednik Krajevne skupnosti Gorice pri Lendavi Ivan Denša in članica sveta krajevne skupnosti Olga Kuzma, pozdravil pa jih je tudi predsednik mestne skupnosti Lendava Dušan Zver. Otvoritveni trak sta prerezala Janez Magyar in Ivan Denša.

Janez Magyar je spomnil, da so krajani Lendavskih in Dolgovaških goric pred štirimi ostali brez vaškega doma, ko so začeli z gradnjo razglednega stolpa Vinarium. Vaški dom je stal na lokaciji, kjer je sedaj stolp. Že precej časa pa je samevala in propadala nekdanja karavla na parceli z lepim razgledom po vinogradniški pokrajini in nižini, zato so sklenili, da bodo nove prostore krajevne skupnosti uredili na tej lokaciji.

Z novimi vaškimi prostori krajanov obeh naselij je zelo zadovoljen predsednik Krajevne skupnosti Gorice pri Lendavi Ivan Denša, ki je povedal, da bodo prostore zgradbe uporabljali tudi društva iz Lendave in bližnjih goric, med njimi čebelarsko in planinsko društvo. Večji družabni prostor, ki sprejme devetdeset obiskovalcev bo na voljo za prireditve, delavnice, predavanja, pa tudi za druženje skupin ob praznovanjih.

V zgradbi je tudi kuhinja, uredili so podstrešne prostore, ob večnamenskem objektu pa je tudi parkirni prostor. Denar za opremo, vredno dvajset tisoč evrov, je prispevala krajevna skupnost, ostali denar, okrog 450 tisoč evrov, pa občina Lendava. Ob večnamenskem objektu je predviden še prostor za sodobno kampiranje - glamping, za katerega so že uredili parcelo in zgradili temelje za štiri manjše hiše za bivanje.

VIR: vestnik.si