Parada učenja – Dan učečih se skupnosti je osrednji dogodek Tedna vseživljenjskega učenja, ki že 24 let poteka pod okriljem Andragoškega centra Slovenije. Parada učenja se letos odvija v 17 mestih širom po Sloveniji. Prvič pa se letos Parada odvija tudi v Lendavi. Koordinator Tedna vseživljenjskega učenja ter Parade Učenja v Lendavi je Zveza kulturnih društev Lendava, pri organizaciji pa sodelujeta tudi Občina Lendava ter Ljudska univerza Lendava.

Na priložnostni tiskovni konferenci so spregovorili o  dosežkih na področju izobraževanja in prenašanja formalnega, neformalnega ter priložnostnega znanja v Lendavi in pokrajini ob Muri.»Izobražen človek lahko prispeva k svojemu osebnostnemu razvoju, vsekakor pa lahko več prispeva tudi k družbenemu razvoju in lokalni skupnosti,« je dejal lendavski župan Janez Magyar in izrazil zadovoljstvo, da so se v njihovi občini priključili akciji, ki naj bi prispevala k spodbujanju vsesplošnega učenja med njihovimi občani. Alojz Sraka, vodja soboškega svetovalnega središča pa je spomnil, da se danes odraslim ponuja veliko možnosti za dodatno brezplačno izobraževanje, ker toliko denarja za to področje kot ga je danes še ni bilo.

Danijela Hozjan, predsednica zveze kulturnih društev Lendava je predstavila več kot 30 različnih ponudnikov izobraževanja, ki se bodo Lendavčanom predstavili na paradi znanja. Vsega skupaj naj bi se v okviru tedna vseživljenjskega učenja v pokrajini ob Muri zvrstilo več kot 140 različnih dogodkov.

VIR: vfocusu.com