Parada učenja – Dan učečih se skupnosti (15. maj 2019)

Parada učenja (PU) se je v obdobju 2012–2015 razvijala in sofinancirala v okviru projekta Uresničevanje prenovljenega Evropskega programa za učenje odraslih (EPUO). V naslednjih treh letih je bila uspešno izpeljana na 15 prizoriščih v okviru nacionalne podpore projektu TVU (Teden vseživljenskega učenja).

Tudi letos Parada učenja – Dan učečih se skupnosti ohranja svojo osrednjo vlogo v TVU, njenih 17 nosilcev v letu 2019 je bilo izbranih na razpisu MIZŠ.

Izpeljave PU v 17 krajih po Sloveniji bodo organizirane na isti dan – 15. maja 2019. Na trgih in drugih javnih mestih bodo mimoidoče vabili stojnice, delavnice, nastopi na odrih, multimedijske predstavitve pa tudi strokovni dogodki v bližnjih ulicah in učnih kotičkih. Marsikje bodo potekale tudi številne spremljevalne dejavnosti, kot so natečaji, razstave in podobno. Parada učenja bo močno podprta tudi z objavami na družbenih omrežjih. Sodelovali bodo pripadniki vseh generacij.

Seznam krajev: Ajdovščina, Črnomelj, Jesenice, Kranj, Krško, Lendava, Maribor, Medvode, Novo mesto, Nova Gorica, Postojna, Ptuj, Slovenj Gradec, Šmarje pri Jelšah, Trbovlje, Velenje in Žalec.

Parade učenja bodo zgoščeni dogodki v središčih mestnih in drugih skupnosti. Tam se bodo srečevali ponudniki znanj in spretnosti ter povpraševalci po obojem. Živahen utrip, barvitost, obilo radovednosti, ponosa, upanja …

Vse to bo mogoče doživeti v družbi zagovornikov in uresničevalcev kulture vseživljenjskosti učenja.