Klub Študentov Lendava je tudi letos v Mariboru, natančneje na Študentskem kampusu Gosposvetska, pripravil največjo vseštudentsko kulinarično prireditev – 16. Študentski Bogračfest.
Študentski Bogračfest v Mariboru lendavski študentje uspešno pripravljajo že vse od leta 2004. Program prireditve se je tudi letos delil na popoldanski in večerni del.

Popoldanski del, ki se je pričel ob 12. uri, je namenjen študentskim ekipam iz celotne Slovenije - te se merijo v kuhanju najboljšega bograča. Na stojnicah je bila ekipam tudi letos omogočena predstavitev svoje organizacije in delovanja.

Po končanem tekmovanju sledi bogat glasbeni večerni program, kjer ne manjka niti zabava ob plesu in pijači.

»Na letošnjem Bogračfestu kuhajo le študentske ekipe, skupaj je 26 ekip. Predstavljajo pa se tudi določena društva iz Lendave, ki predstavljajo naš kraj. To je Turistično društvo Lendava vabi, Zavod za turizem in razvoj Lendava in Turistično društvo Čentiba, ki na svoji stojnici ponuja retaše - tradicionalno madžarsko jed. Ekipe morajo svoje vzorce bogračev oddati ob 17.30, ki gredo na ocenjevanje, ob 18. uri pa je razglasitev zmagovalca letošnjega Bogračfesta. Zvečer sledi zabavni program s Poskočnimi muzikanti in skupino Blue Planet,« nam je zaupal vodja organizacijskega odbora študentskega Bogračfesta Urban Kolenko.

VIR:sobotainfo.com