Sreda, 13 December 2017
Email
Make My Homepage
RSS
Pasica
Register
pogled.jpg

Vrtne Hiše

Lendava.net - z Vami od l. 2000
Bioplinarni Lendava odvzeli okoljevarstveno dovoljenje PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Torek, 14 November 2017 08:41

Agencija RS za okolje je Občino Lendava obvestila, da je 10.11.2017 izdana odločba za odvzem okoljevarstvenega dovoljenja Bioplinarni Lendava.
Občina pozdravlja to odločitev, za katero se je ves čas zavzemala. Kot pojasnjujejo, takšna odločitev pomeni krepitev zaupanja v pristojne državne institucije in olajšanje za vse, ki so prenašali neprijetne vonjave.

Več ...
 
Nova vlaganja v črpanje plina v Petišovcih PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Ponedeljek, 13 November 2017 09:31

Prodaja neočiščenega plina iz dveh globokih vrtin hrvaški naftni družbi Ina daje prihodke, proizvodnja pa osnovo za načrtovanje nadaljnjega razvoja petišovskega plinskega polja.
Zdajšnja proizvodnja plina je nekaj manj kot pet milijonov kubičnih metrov plina na leto, z zagonom dveh novih vrtin pa se bo besedah Boruta Bizjaka, direktorja podjetja Geoenergo, povečala na skupno 27 milijonov kubičnih metrov plina na leto.

Več ...
 
Tožba najprej »utemeljena«, nato jo je sodnica zavrnila PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Ponedeljek, 06 November 2017 08:42

Sodnica meni, da enosmerna cesta mimo stadiona ne povzroča škode.
Ker je Višje sodišče v Mariboru že pred časom razveljavilo odločitev murskosoboškega okrožnega sodišča, ki je v začetku leta izdalo vmesno sodbo v pravdi, v kateri Kmetijsko gospodarstvo (KG) Lendava toži Občino Lendava, ker je ta preuredila dvosmerno cesto med Kolodvorsko in Tomšičevo ulico mimo lendavskega nogometnega stadiona v enosmerno, je o zadevi znova odločalo prvostopenjsko sodišče.

Več ...
 
Prve pošiljke plina Hrvaški PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Ponedeljek, 06 November 2017 08:51

Podjetje Geoenergo je začelo dobavljati prve pošiljke surovega plina iz vrtine Pg-10 in Pg 11 A hrvaški naftni družbi Ina. S tem je z nekajmesečno zamudo začel izpolnjevati pogodbeno obveznost o enoletni dobavi plina Hrvaški, ki sta jo omenjeni družbi sklenile 29. junija 2016.
Plin iz petišovskega plinskega polja je po obnovljenem plinovodu do Zebanca stekel včeraj, od tu pa ga bodo transportirali v Molve v Posavini, kjer ima Ina centralno plinsko postajo in kjer ga bodo predelali za uporabnike.

Več ...
 
Lani Milano, letos Budimpešta PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Četrtek, 26 Oktober 2017 07:29

Dijaki Dvojezične srednje šole Lendava prav te dni opravljajo obvezno prakso (Mobilnost Erasmus) v hotelih v Budimpešti na Madžarskem. V času od 15.10. do 3.11. opravljalo praktično usposabljanje v šestih različnih podjetjih in sicer: kemijski tehniki v Nacionalnem inštitutu za raziskavo materiala MEMS in v podjetju SONEAS, ki opravlja analize in druge raziskave za potrebe farmacevtske in kemijske industrije; ekonomske tehnice v hotelu CORINTHIA (5*) in hotelu PRESIDENT (4*), strojni tehniki in mehatronik – operater pa v Madžarski nacionalni organizaciji za robotiko HURBA in v podjetju za avtomatizacijo EXCEL CSEPEL.

Več ...
 
<< Začetek < Prejšnja 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naslednja > Konec >>

Stran 2 od 226

NAPOVEDNIK

There are no events at this time

Napovednik

TROICA Zaključki 2017

 

VREMEAKCIJSKA PRODAJA

1 085.80 EUR
215.00 EUR
Home
Copyright © 2017. lendava.net. Designed by Shape5.com