Sreda, 28 Junij 2017
Email
Make My Homepage
RSS
Register

LoginLipa.jpg

Vrtne Hiše

Lendava.net - z Vami od l. 2000
Zagorela bakla ob plinski vrtini Pg-10 PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Ponedeljek, 30 Januar 2017 08:11

V sredo, približno ob 8. uri, so krajani Trimlinov zaznali rahlo tresenje tal, potem pa zaslišali močno bobnenje in iz hiš najbliže plinski vrtini zagledali približno dvajset metrov visoko baklo. Dogajanje so povezali s ponovnim aktiviranjem vrtine Pg-10 na petišovskem plinskem polju, ki je globoka 3497 metrov in je tudi nedaleč stran od centralne plinske postaje družbe Petrol Geoterm ter avtoceste proti Pincam.
»V sklopu pripravljalnih aktivnosti in programa za pričetek testne proizvodnje zemeljskega plina iz vrtin Pg-10 in Pg-11A, smo že 23. novembra 2016 na vrtini Pg-10 pričeli s pripravljalnimi deli. Sestavni del programa je tudi perforiranje proizvodne cevi, ki je bilo zaključeno v nedeljo, 22. januarja 2017, pri čemer ni bilo povzročeno nikakršno tresenje tal. Niti danes zjutraj nismo izvajali nobenih aktivnosti, ki bi lahko povzročile tresenje tal,« so nam včeraj popoldne sporočili z družbe Geoenergo.

Več ...
 
Davor Dolenčić se je sam lotil obnove cimprače PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Ponedeljek, 30 Januar 2017 08:10

Ilovica ima veliko izjemnih lastnosti: uravnava vlago, je dober zvočni izolator, dopušča tudi obilo ustvarjalnosti
Davor Dolenčić se je nad naravno gradnjo navdušil, ko je ob svoji hiši v Čentibskih goricah kupil sosednjo zidanico, hišo, zgrajeno iz lesa in ilovice, ter jo začel obnavljati. O tovrstni gradnji je veliko izvedel tako pri starejših ljudeh kakor tudi na delavnicah, ki se jih je udeleževal tako v Sloveniji kakor tudi v tujini, med drugim v Španiji in Romuniji. Sedaj v tem slogu gradi tudi delavnico in skladišče ob hiši.

Več ...
 
GEM na Madžarskem, Hrvaškem in v Sloveniji PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Četrtek, 19 Januar 2017 08:24

Na Ljudski univerzi v Lendavi so predstavili projekt Erasmus + KA2 z naslovom Give them a chance (GEM), v okviru katerega bodo do marca 2019 usposabljali učitelje, ki v različnih programih izobraževanja in poklicnega usposabljanja za odrasle poučujejo pripadnike romske etnične manjšine.
V projektu sodelujejo partnerji, s katerimi so po besedah direktorice lendavske ljudske univerze Rahele Hojnik Kelenc že do sedaj dobro sodelovali, to so: Zveza Romov Slovenije, Pučko otvoreno učilište Čakovec, Udruga za obrazovanje Roma - Uzor in Amrita Obk.

Več ...
 
Naftni madeži v Ledavi pri Zataku PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Četrtek, 19 Januar 2017 08:25

Petrol ne potrebuje več storitev industrijske čistilne naprave, ki se prodaja v stečajnem postopku
Pri iztoku odpadne vode v Ledavo pri naselju Zatak v Čentibi so v decembru dvakrat zaznali naftne madeže. Izpustna voda je po cevovodu speljana v potok z območja rezervoarjev in drugih objektov za skladiščenje nafte in naftnih derivatov v Trimlinih, ki jih upravlja Petrol. Do večjega onesnaženja potoka s tem ni prišlo, saj je profesionalna gasilska ekipa podjetja Nafta varovanje in požarna varnost takoj ukrepala in postavila pivnike, o dogodku pa je Petrol seznanil tudi pristojne službe. Ob tem da sami iščejo vzroke, preiskavo izvaja tudi policija. »Za zdaj kaže, da naj bi bil vzrok človeška napaka,« so sporočili iz Petrola.

Več ...
 
KG Lendava toži Občino Lendava PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Četrtek, 19 Januar 2017 08:23

Sodišče ugotovilo, da obstaja temelj za tožbo KG Lendava, ker je občina na cesti mimo stadiona uredila enosmerni promet
Murskosoboško okrožno sodišče je v začetku decembra izdalo vmesno sodbo v pravdi, v kateri Kmetijsko gospodarstvo (KG) Lendava toži Občino Lendava, ker je ta dvosmerno cesto med Kolodvorsko in Tomšičevo ulico mimo lendavskega nogometnega stadiona preuredila v enosmerno. Branko Palatin, predsednik okrožnega sodišča, je na naše poizvedovanje odgovoril, da je »sodišče v vmesni sodbi odločilo, da je tožbeni zahtevek KG Lendava po temelju utemeljen«. Sodba sicer še ni pravnomočna, saj se je lendavska občina zoper njo pritožila.

Več ...
 
<< Začetek < Prejšnja 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naslednja > Konec >>

Stran 10 od 217

NAPOVEDNIK

There are no events at this time

Napovednik

VREMEAKCIJSKA PRODAJA

1 085.80 EUR
215.00 EUR

Krona

Home
Copyright © 2017. lendava.net. Designed by Shape5.com