Nedelja, 20 Avgust 2017
Email
Make My Homepage
RSS
Pasica
Register
Kdom.jpg

Vrtne Hiše

Lendava.net - z Vami od l. 2000
Madžarsko slikarstvo 19. stoletja PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Ponedeljek, 13 Marec 2017 08:07

Madžarsko slikarstvo 19. stoletja iz zbirke Gaborja Kovacsa je naslov razstave, ki so jo odprli v razstavnih prostorih lendavskega gradu, na ogled pa so likovna dela iz ene najpomembnejših madžarskih zasebnih zbirk. Razstavo sta pripravila Galerija-Muzej Lendava in Umetniška fundacija Gaborja Kovacsa iz Budimpešte.
Odprla sta jo državna sekretarka Ministrstva za kulturo Republike Slovenije Damjana Pečnik in državni sekretar, odgovoren za kulturo na Ministrstvu za človeške vire Madžarske Peter Hoppal.

Več ...
 
Badmintonski klub Mladost uspešno na mednarodnem tekmovanju PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Četrtek, 09 Marec 2017 07:46

Pretekli konec tedna je v Zgornji Kungoti potekal 7. RSL Donut Cup, na katerem so nastopali tudi tekmovalci badmintonskega kluba Mladost iz Lendave.
Klub so zastopali Jakob Kiraly, Kaja Litrop, Iva Koša, David Gabor, Dorian Hranilovič, Nika Bedič in Kaja Škrban.
Najuspešnejša je bila Iva Koša, ki je domov odnesla kar dve zlati medalji. Zmagala je med posameznicami in tudi v dvojicah, skupaj z soigralko iz kluba Kajo Litrop. Jakob Kiraly je v kategoriji posameznikov osvojil tretje mesto in drugo mesto v kategoriji dvojic, skupaj z Gašperjem Bastičem (BK Branik).

Več ...
 
Plin bodo čistili PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Sreda, 01 Marec 2017 07:36

Načrt pridobivanja plina na petišovskem plinskem polju, ki ga bodo prodajali hrvaški naftni družbi Ina, vključuje tudi njegovo čiščenje, in to vsaj do neke stopnje.
To potrjuje načrtovana gradnja dveh povezovalnih plinovodov, enega v dolžini 30 metrov in drugega v dolžini 500 metrov, in sicer od vrtin Pg-10 in Pg-11A do obstoječe centralne plinske postaje (CPP). V tej CPP pa bodo po napovedih družbe Geoenergo izvedli tudi vzdrževalna dela. Kot smo že večkrat poročali, je postavitev nove CPP oziroma rafinerije za plin ustavila zahteva okoljevarstvenikov po preverjanju njenih vplivov na okolje. S tem so namreč posredno hoteli ustaviti pridobivanje plina in morebitno uporabo postopka s spornim hidravličnim lomljenjem.

Več ...
 
Z Brandenburškimi vrati v Nemčijo PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Petek, 03 Marec 2017 08:55

Dijaki Dvojezične srednje šole so pred kratkim osvojili prvo mesto na nekoliko nenavadnem, a toliko bolj zabavnem in spodbudnem tekmovanju, ki ga organizira Nemška turistična organizacija v sodelovanju z Goethe Institutom in Veleposlaništvom Zvezne republike Nemčije v Sloveniji. Z lastno ustvarjalnostjo in spretnostjo so si dijaki Lara Horvat, David Režonja in Ana Zelko z mentorico Zorko Gergar kot prvouvrščeni priborili izlet v prestolnico Bavarske.

Več ...
 
Domnevne nepravilnosti v Nafti Lendava PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Torek, 28 Februar 2017 08:37

Nekdanje vodstvo Nafte Petrochem in krovne družbe Nafte Lendava in bivša direktorica Eko Nafte očitke tožilstva odločno zanikajo.
"Če veš, da je tvoj kupec plačilno nesposoben, mu preprosto ne dostavljaš blaga. Vlekle so se zelo slabe poslovne poteze. Tudi deset milijonov evrov, ki jih je v Nafto vložila država, ni rešilo ničesar, ker se je s temi sredstvi negospodarno ravnalo.
Podjetje je res padlo v mojih rokah, a ne zaradi mene. S svojim imenom in ugledom sem plačal ceno za tisto, kar ste počeli v preteklosti."

Več ...
 
<< Začetek < Prejšnja 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naslednja > Konec >>

Stran 10 od 219

NAPOVEDNIK

There are no events at this time

ZKPL

Napovednik

VREMEAKCIJSKA PRODAJA

1 085.80 EUR
215.00 EUR
Home
Copyright © 2017. lendava.net. Designed by Shape5.com