Sreda, 13 December 2017
Email
Make My Homepage
RSS
Pasica
Register
sodisce.jpg

Vrtne Hiše

Lendava.net - z Vami od l. 2000
Terme Lendava s težavami zaradi smradu iz bioplinarne ECOS, bioplinarna postaja meddržavni problem PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Ponedeljek, 17 Julij 2017 07:04

Civilna iniciativa “Proti smradu” je minulo soboto v neposredno bližino bioplinarne znova povabila novinarje in znova predstavila svoje zahteve ter opomnila, da se stanje ne izboljšuje. Lendavski župan zahteva takojšnje zaprtje bioplinarne, o tem bo sicer tekla tudi beseda na četrtkovem zasedanju občinskega sveta Občine Lendava, v Termah Lendava pa že ostajajo brez nekaterih gostov, predvsem kampistov.

Več ...
 
Mladi umetniki bodo v Lendavi zopet ustvarjali v parih PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Petek, 07 Julij 2017 07:56

V Lendavi se je 1. julija začela že 22. Mednarodna likovna kolonija mladih umetnikov LindArt, ki bo trajala do 15. julija in na kateri letos sodeluje šest umetnikov iz Hrvaške, Madžarske, Srbije in Slovenije.
8. julija pa se bo pričela še kolonija LindArt junior, novost letošnjega LindArta, ki bo temeljila na grafičnih tehnikah. V njenem okviru bo ustvarjalo devet udeležencev iz 6. do 9. razreda DOŠ I. Lendava. Obe koloniji se odvijata na nekdanji DOŠ II. Lendava, kjer bo 14. julija, na dan zaključka kolonije LindArt junior, tudi priložnostna razstava nastalih del.

Več ...
 
Lendavski folkloristi na Festivalu Slovenije v Ohridu PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Torek, 04 Julij 2017 07:17

Folklorno društvo Prekmurje Lendava je nastopilo na drugem Festivalu Slovenije v makedonskem Ohridu. Na štiridnevnem festivalu je sodelovalo 15 skupin iz Slovenije, okrog 450 nastopajočih, folkloristi iz Lendave pa so bila edina skupina iz Pomurja.
Slovenija se je predstavila ob folklori še z ljudskimi godci, pihalnim orkestrom, mažoretkami in zborovskim petjem.

Več ...
 
Bioplinarna Lendava: Neznosen smrad in nepravilnosti PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Četrtek, 06 Julij 2017 07:38

Bioplinarna v Lendavi zaradi neznosnega smradu, ki se širi od tam, še naprej razburja občane, smrad in splošna nevarnost za zdravje ljudi pa sta bila razloga, da je bila v sredo na zahtevo poslanca Poslanske skupine nepovezanih poslancev Franca Laja nujna seja odbora za infrastrukturo, okolje in prostor v državnem zboru. Inšpekcija za okolje in naravo (ION) je prejela več prijav zaradi smradu, po pregledih pa ugotovila, da bioplinarna ne upošteva okoljevarstvenega dovoljenja (OVD) za obdelavo odpadkov. Bioplinarna, ki jo zdaj upravlja družba Ecos center, mora prenehati prevzemati blato, ki nastaja pri čiščenju komunalnih odpadnih voda, inšpekcija pa je uvedla postopek tudi na osnovi uredbe o pošiljanju odpadkov čez mejo.

Več ...
 
Pripombe na kulturni program PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Četrtek, 29 Junij 2017 07:46

V prostorih ZKD Lendava bo na pobudo Društva zbirateljev Pomurja Lindva potekala danes zvečer javna predstavitev in razprava o predlogu Lokalnega programa kulture 2017-2025, ki ga je za lendavsko občino napisal Zavod Kreativna baza iz Ljubljane. Prišel bo tudi eden od piscev programa Aleš Šteger.
Med desetimi splošnimi pripombami Društva zbirateljev Pomurja Lindva na pripravljen program sta dve še posebej vredni pozornosti, to, da ni natančno navedeno, kdo bo v programskem svetu oziroma kdo bo obravnaval pripombe in predloge  ter sestavil končni program, katerega bo sprejemal občinski svet.

Več ...
 
<< Začetek < Prejšnja 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naslednja > Konec >>

Stran 9 od 226

NAPOVEDNIK

There are no events at this time

Napovednik

TROICA Zaključki 2017

 

VREMEAKCIJSKA PRODAJA

1 085.80 EUR
215.00 EUR
Home
Copyright © 2017. lendava.net. Designed by Shape5.com