Sreda, 28 Junij 2017
Email
Make My Homepage
RSS
Register

Loginulica.jpg

Vrtne Hiše

Lendava.net - z Vami od l. 2000
Kulturni praznik v Lendavi PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Ponedeljek, 06 Februar 2017 08:32

V Gledališki in koncertni dvorani Lendava je v nedeljo popoldan osrednja slovesnost Občine Lendava ob slovenskem kulturnem prazniku. Letos je župan Anton Balažek priznanji za uspešno delo na kulturnem področju podelil Dvojezični osnovni šoli I Lendava, ki so lani prejeli nazov kulturna šola, ter Pihanemu orkestru Glasbene šole Lendava, kateri je obeležil 20 letnico delovanja.

Več ...
 
Večje število poginulih labodov pri Lendavi PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Četrtek, 02 Februar 2017 08:44

Veterinarsko higienska služba (VHS) je minule dni odpeljala več poginulih labodov z reke Ledave v občini Lendava. Rezultati preiskav, ki jih je opravil in posredoval Nacionalni veterinarski inštitut (NVI), kažejo, da je v vzorcih prisoten virus aviarne influence H5N8. Opozarjajo vse rejce perutnine, da upoštevajo navodila in poskrbijo za varnost.
Poleg tega so z gramoznice Lakoš (občina Lendava) odpeljali večje število poginulih labodov. To sta do sedaj najmnožičnejša pogina prostoživečih ptic, ki sta bila zabeležena od prvega primera HPAI H5N8 v Sloveniji.

Več ...
 
Bakla ob vrtini Pg-10 priprava na ponovno črpanje plina PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Sreda, 01 Februar 2017 08:53

Krajane vasi Trimlini v lendavski občini vznemirilo močno bobnenje, ki je prihajalo od plinske vrtine
V sredo zjutraj so približno ob 8. uri krajani vasi Trimlini v lendavski občini zaznali rahlo tresenje tal, potem pa zaslišali močno bobnenje in iz hiš najbliže plinski vrtini zagledali približno dvajset metrov visoko baklo. Dogajanje so povezali s ponovnim aktiviranjem vrtine Pg-10 na petišovskem plinskem polju, ki je globoka 3497 metrov in je tudi nedaleč stran od obstoječe centralne plinske postaje družbe Petrol Geoterm ter avtoceste proti Pincam.

Več ...
 
Plin iz Petišovcev korak bližje Hrvaški PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Sreda, 01 Februar 2017 08:54

V Petišovcih so se začele priprave na testno proizvodnjo plina, ki naj bi ga slovensko-britanski plinski konzorcij v prihodnjih mesecih začel dobavljati hrvaški naftni družbi INA. Prvi poskusi presegajo pričakovanja in pogodbene zahteve, pravijo.
Britansko podjetje Ascent Resources in Geoenergo, skupna družba Nafte Lendava in Petrola, sta iz vrtine v Lendavi izčrpali prvi plin. "V teh dneh smo uspešno izpeljali prvo fazo priprav vključevanja vrtine v testno proizvodnjo. Dela so bila izpeljana uspešno in v skladu z načrti," so nam povedali v podjetju Geoenergo, ki ga vodita Miha Valentinčič iz Petrola in Borut Bizjak iz Nafte Lendava.

Več ...
 
Prometna strategija v Lendavi PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Torek, 31 Januar 2017 08:20

Do Vinariuma s kolesom ali peš
Več kot polovica od skupaj 304 vprašanih je s stanjem prometa v mestu Lendava zadovoljnih, četrtina je menila, da je slabo ali zelo slabo, četrtina pa se glede tega ni mogla opredeliti. Anketo so izvedli v sklopu projekta Celostna prometna strategija za Lendavo, za katerega je lendavska občina lani pridobila denar od ministrstva za infrastrukturo v sklopu izvajanja evropske kohezijske politike.

Skrb vzbujajoče potovalne navade

Več ...
 
<< Začetek < Prejšnja 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naslednja > Konec >>

Stran 9 od 217

NAPOVEDNIK

There are no events at this time

Napovednik

VREMEAKCIJSKA PRODAJA

1 085.80 EUR
215.00 EUR

Krona

Home
Copyright © 2017. lendava.net. Designed by Shape5.com