Četrtek, 08 December 2016
Email
Make My Homepage
RSS
Pasica
Register

Logingorice2.jpg

Vrtne Hiše

Lendava.net - z Vami od l. 2000
Okoljsko dovoljenje za CPP v Petišovcih PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Ponedeljek, 29 Junij 2015 07:33
Petrol Geoterm je dobil okoljevarstveno dovoljenje ARSO za postavitev rafinerije ali centralne plinske postaje (CPP) za čiščenja zemeljskega plina v Petišovcih, za katero je družba zaprosila decembra lani in ki je pri okoljevarstvenikih vzbudila skupaj z zavračanjem črpanja plina s postopkom frakturiranja ostro reakcijo. Čeprav je vodstvo družbe Petrol Goterma ves čas poudarjalo, da gre za dve ločeni zadevi, je dovoljenje za postavitev nove plinske rafinerije na mestu, kjer stara CPP še obratuje, tesno povezano z načrtovanim izkoriščanjem plina iz dveh vrtin Pg-10 in Pg-11A.
Več ...
 
Med projekti CSO4Co tudi Občina Lendava PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Petek, 26 Junij 2015 07:24

Konec tedna se je v Goričanu odvil sklepni dogodek projekta CSO4Co, katerega partner je tudi Občina Lendava.

Na petkovi novinarski konferenci so tako partnerji podpisali sporazum o sodelovanju pri projektu CSO4Co. Med njimi je bil tudi podžupan Stanislav Gjerkeš, ki je poudaril pomen sodelovanja projektnih partnerjev in izkušnje z različnih področij, ki so si jih med seboj izmenjali.
Več ...
 
Iztok Utroša - OBVESTILO MEDIJEM PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Četrtek, 18 Junij 2015 07:21

Na Evropskih igrah, ki od 12. junija potekajo v Bakuju, bo od 22. junija naprej tudi turnir v badmintonu. V konkurenci moški posamezno zastopam barve Slovenije. Igralci smo razporejeni v osem predtekmovalnih skupin, v katerih se štirje igralci pomerijo med seboj, po dva najboljša pa se iz vsake skupine uvrstita  v nadaljnje tekmovanje. Čeprav mi žreb ni bil naklonjen, saj sem dobil najtežjo skupino, odhajam v Baku z voljo in željo, da naredim dober rezultat. Mnenja sem, da lahko v moji skupini vsak premaga vsakega in tako ne vidim nosilca ali favorita za napredovanje. Vsekakor se bom potrudil, da bom napredoval jaz. Igrati za Slovenijo je ponos vsakega športnika, zame je to še poseben motiv.

Več ...
 
Iztok Utroša zmagal v Bakuju PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Petek, 26 Junij 2015 07:23

Na prvih evropskih igrah v Bakuju si je danes zjutraj prvo zmago priigral slovenski članski prvak v badmintonu Iztok Utroša iz Lendave, ki je premagal Estonca Raula Musta z 21:17 in 21:16. Utroša je v svoji skupini zasedel tretje mesto, kajti predhodno je izgubil dvoboja proti Špancu Abianu in Nemcu Domkeju obakrat z 2:0, ki sta se uvrstila v nadaljnje tekmovanje.

Več ...
 
Rojstni dan vasi Pince - Marof PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Torek, 16 Junij 2015 07:19
V počastitev spomina na 100. obletnico pregnanstva Primorcev in Istranov, 90-letnico obstoja krajevne skupnosti in 70. obletnico vrnitve preživelih iz taborišča Šarvar na Madžarskem so v vasi Pince - Marof pripravili slovesnost, katere so se udeležili številni Primorci, tudi zamejski, in Istrani ter člani slovenskega Društva Triglav iz Slatine pri Banjaluki, kjer prav tako živijo in negujejo slovensko kulturo potomci primorskih izseljencev.
Več ...
 
<< Začetek < Prejšnja 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 Naslednja > Konec >>

Stran 50 od 204

NAPOVEDNIK

There are no events at this time

ZKPL

Napovednik

VREMEAKCIJSKA PRODAJA

1 085.80 EUR
215.00 EUR

Krona

Home
Copyright © 2016. lendava.net. Designed by Shape5.com