Sreda, 13 December 2017
Email
Make My Homepage
RSS
Pasica
Register
ulica2.jpg

Vrtne Hiše

Lendava.net - z Vami od l. 2000
Borut Bizjak novi direktor Nafte Lendava PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Petek, 22 Januar 2016 08:00

Dušan Stopar, ki Nafto Lendava vodi od pomladi leta 2013, je razrešen. Iz SDH so informacije Dela potrdili ter razložili, da lendavska Nafta »za aktivno izvajanje strategije potrebuje posebno dinamiko poslovanja«, zaradi česar so za novega direktorja imenovali Boruta Bizjaka.
Stopar je po naših informacijah imel na mizi dva predloga: ali družbo, ki si lasti pet hčerinskih družb (od teh so aktivne le še tri: Eko Nafta, Geoenergo, Nafta varovanje in požarna varnost), zapusti iz krivdnih razlogov ali pa si izbere sporazumno pot, za katero se je Stopar, ki ga je hotelo razrešiti že prejšnje vodstvo SDH, tudi odočil.

Več ...
 
Posvet o tržnici v Lendavi PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Petek, 22 Januar 2016 07:59

Vtorek so pripravili javno tribuno in po sveto o ureditvi mestne tržnice v starem mestnem jedru z naslovom Tržnica 2017 – Trg 2200 – Lendava 2025, ki so jo pripravili društvo zbirateljev Pomurja – Lindva in dr. Mihael Kasaš. Že od začetka 80-tih let v Lendavi nimajo več tržnice, s to idejo pa želijo, da bi oživela tržnica in trg, kjer bi prodajali domače izdelke in lokalne proizvode. Na ta način pa bi oživili tudi staro mestno jedo in spodbudili razvoj mesta.

Več ...
 
Prodaja tovarne metanola in ruski denar PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Ponedeljek, 18 Januar 2016 07:02
V petek  ob polnoči se izteče podaljšani rok za plačilo kupnine za tovarno metanola, ki jo je na dražbi premoženja stečajnega dolžnika Nafte Petrochema kupila za 5,6 milijona evrov družba US Methanol Corporation. Stečajni upravitelj je povedal, da denarja še vedno ni na računu stečajnega dolžnika, o tem, kako se bo odločil v primeru, da kupnine ne bo, pa danes še ne more govoriti.

Več ...
 
Pripravljeni na sprejem beguncev: po Kidričevem še Lendava PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Sreda, 20 Januar 2016 20:00

Nobena odločitev še ni sprejeta, trdijo na vladi.
»Vsi govorijo samo o centru v Kidričevem, medtem ko je v Lendavi že postavljeno šotorišče,« nam je sporočil bralec, ki trdi, da so v Lendavi letne šotore zamenjali z zimskimi, ogrevanimi. Po njegovi oceni naj bi kapaciteta znašala od dva do tri tisoč ljudi.O tem istem namestitvenem centru se na družabnih omrežjih sprašujejo tudi mnogi drugi Lendavčani in nekateri celo pravijo, da je na kraju nenehno prisotna tudi policija.

Vlada: Za 600 migrantov

Več ...
 
Težave s krajevnimi knjižnicami v mreži Knjižnice Lendava PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Četrtek, 14 Januar 2016 08:20
Na spletni strani Knjižnice Lendava je zapisano, da sta krajevni knjižnici v Dobrovniku in Turnišču do preklica zaprti. Preverili smo, zakaj. Kot pojasnjuje direktor Knjižnice Lendava Albert Halasz, je razlog, da so morali začasno zapreti krajevni knjižnici v Dobrovniku in Turnišču, v pomanjkanju kadra oziroma bolje v denarju. Vse občine iz lendavske upravne enote, kjer lendavska knjižnica pogodbeno izvaja knjižnično dejavnost, čeprav niso njene ustanoviteljice, namreč ne financirajo te dejavnosti v obsegu, kot bi jo po zakonu morale, in zato jim knjižnica ne more zagotoviti knjižničarja na terenu.
Več ...
 
<< Začetek < Prejšnja 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 Naslednja > Konec >>

Stran 50 od 226

NAPOVEDNIK

There are no events at this time

Napovednik

TROICA Zaključki 2017

 

VREMEAKCIJSKA PRODAJA

1 085.80 EUR
215.00 EUR
Home
Copyright © 2017. lendava.net. Designed by Shape5.com