Ponedeljek, 30 Maj 2016
Email
Make My Homepage
RSS
Pasica
Register

Logintrojica.jpg

Vrtne Hiše

Notice
Lendava.net - z Vami od l. 2000
Likovna dela Janeza Perše v Lendavi PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Ponedeljek, 16 Februar 2015 08:04

V preddverju lendavske gledališke in koncertne dvorane so danes ob kulturnem programu odprli likovno razstavo domačina iz Lendave, likovnega pedagoga in ilustratorja Jeneza Perše. Predstavljen je prerez petdeset let njegovega ustvarjanja. O avtorju del je v imenu njegovih prijateljev spregovoril Ferenc Hajos, ki je povedal, da so Suzy in Feri Kiraly ter drugi prijatelji menili, da bi bila škoda, da kakovostna likovna dela in raznoliko ustvarjalnost Jančija, kot ga kličejo, ne bi videla tudi javnost.

Več ...
 
Priznanji za LindArt in srednjo šolo PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Četrtek, 05 Februar 2015 08:21

Občina Lendava je v sodelovanju z Galerijo-Muzej Lendava s slovesnostjo na gradu obeležila slovenski kulturni praznik in ob tej priložnosti podelila priznanji. Slovesnosti, s katero se spominjamo največjega slovenskega pesnika Franceta Prešerna, se je udeležila ministrica za kulturo mag. Julijana Bizjak Mlakar, ki je bila tudi slavnostna govornica.

Več ...
 
Policisti prijeli vlomilca PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Četrtek, 05 Februar 2015 08:17

Lendavski policisti so razkrinkali 30-letnika s tamkajšnjega konca, ki je osumljen več drznih tatvin iz stanovanjskih hiš. Med vlomi je odnesel predvsem denar. Policisti so mu odvzeli prostost, preiskovalni sodnik pa ga je poslal za zapahe. Kot je sporočila tiskovna predstavnica pomurske policije Suzana Rauš, je bila na podlagi odredbe sodišča pri osumljencu opravljena  hišna  preiskava, v kateri so policisti zasegli predmeti, ki jih je 30-letnik uporabljal pri svojih podvigih.

Več ...
 
Igra je dinamična, po svoje ekstremna PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Četrtek, 05 Februar 2015 08:18

Šestindvajsetletni Iztok Utroša iz Lendave je fant, ki je svoje življenje zapisal badmintonu, za katerega se je navdušil po zaslugi sorodnikov. Trenutno velja za najbolj vročega kandidata za slovenskega predstavnika na prihajajočih olimpijskih igrah. A do tam ga čaka še dolga in naporna pot. V nedeljo je znova postal državni prvak.

Več ...
 
Brez dovoljenja za črpanje, bližje dovoljenju za procesiranje PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Ponedeljek, 02 Februar 2015 16:55

Geoenergo, v lastništvu Petrola in Nafta Lendave, ter angleški partner Ascent Resources, ki si obeta 75 odstotni delež izplena, še nista pridobila dovoljenj za izkoriščanje ogljikovodikov po metodi hidravličnega drobljenja na širšem območju vasi Petišovci in Dolina , a je izvajalec storitev črpanja in procesiranja surove nafte, zemeljskega plina in plinskega kondenzata ter transporta teh do porabnikov, Petrol Geoterm že vložil zahtevo za okoljevarstveno dovoljenje za vzpostavitev rafinerije.

Več ...
 
<< Začetek < Prejšnja 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 Naslednja > Konec >>

Stran 48 od 188

NAPOVEDNIK

There are no events at this time

Napovednik

VREMEAKCIJSKA PRODAJA

1 085.80 EUR
215.00 EUR
494.10 EUR

Krona

Home
Copyright © 2016. lendava.net. Designed by Shape5.com