Sreda, 18 Oktober 2017
Email
Make My Homepage
RSS
Pasica
Register
sola.jpg

Vrtne Hiše

Lendava.net - z Vami od l. 2000
Pripravljeni na sprejem beguncev: po Kidričevem še Lendava PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Sreda, 20 Januar 2016 20:00

Nobena odločitev še ni sprejeta, trdijo na vladi.
»Vsi govorijo samo o centru v Kidričevem, medtem ko je v Lendavi že postavljeno šotorišče,« nam je sporočil bralec, ki trdi, da so v Lendavi letne šotore zamenjali z zimskimi, ogrevanimi. Po njegovi oceni naj bi kapaciteta znašala od dva do tri tisoč ljudi.O tem istem namestitvenem centru se na družabnih omrežjih sprašujejo tudi mnogi drugi Lendavčani in nekateri celo pravijo, da je na kraju nenehno prisotna tudi policija.

Vlada: Za 600 migrantov

Več ...
 
Prodaja tovarne metanola in ruski denar PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Ponedeljek, 18 Januar 2016 07:02
V petek  ob polnoči se izteče podaljšani rok za plačilo kupnine za tovarno metanola, ki jo je na dražbi premoženja stečajnega dolžnika Nafte Petrochema kupila za 5,6 milijona evrov družba US Methanol Corporation. Stečajni upravitelj je povedal, da denarja še vedno ni na računu stečajnega dolžnika, o tem, kako se bo odločil v primeru, da kupnine ne bo, pa danes še ne more govoriti.

Več ...
 
Iztok Utroša: Še vedno v boju za Rio PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Ponedeljek, 11 Januar 2016 08:58

V letošnjem letu se znova namerava uvrstiti med sto najboljših igralcev badmintona na svetu.
Na skrajnem vzhodu naše države je doma najboljši slovenski igralec badmintona, 27-letni Iztok Utroša. Prve korake je naredil pri lendavski Mladosti, v letu, ki se izteka, pa je postal državni prvak med posamezniki, kakovost njegove igre pa potrjujejo tudi izidi na mednarodnih tekmovanjih. »Osnovno šolo in gimnazijo sem obiskoval in končal v Lendavi, saj sem  tako lahko tudi med šolanjem treniral v domačem klubu BK Mladost.

Več ...
 
Težave s krajevnimi knjižnicami v mreži Knjižnice Lendava PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Četrtek, 14 Januar 2016 08:20
Na spletni strani Knjižnice Lendava je zapisano, da sta krajevni knjižnici v Dobrovniku in Turnišču do preklica zaprti. Preverili smo, zakaj. Kot pojasnjuje direktor Knjižnice Lendava Albert Halasz, je razlog, da so morali začasno zapreti krajevni knjižnici v Dobrovniku in Turnišču, v pomanjkanju kadra oziroma bolje v denarju. Vse občine iz lendavske upravne enote, kjer lendavska knjižnica pogodbeno izvaja knjižnično dejavnost, čeprav niso njene ustanoviteljice, namreč ne financirajo te dejavnosti v obsegu, kot bi jo po zakonu morale, in zato jim knjižnica ne more zagotoviti knjižničarja na terenu.
Več ...
 
Vlak med Lendavo in Čakovcem: Dvakrat dnevno od ponedeljka do sobote PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Ponedeljek, 11 Januar 2016 08:58

Doslej je vozil le ob sobotah – Povezavo vzpostavili po 24 letih Pred enim letom so Hrvaške železnice spet vzpostavile povezavo s potniškim vlakom med Lendavo, Murskim Središčem in Čakovcem, potem ko je ni bilo več kot 24 let. Eno leto je vozil vlak dvakrat dnevno ob sobotah, decembra lani pa so se odločili, da bo vlak vozil vse dni v tednu, razen v nedeljo.

Več ...
 
<< Začetek < Prejšnja 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 Naslednja > Konec >>

Stran 48 od 223

NAPOVEDNIK

There are no events at this time

ZKPL

VREMEAKCIJSKA PRODAJA

1 085.80 EUR
215.00 EUR
Home
Copyright © 2017. lendava.net. Designed by Shape5.com