Sreda, 18 Oktober 2017
Email
Make My Homepage
RSS
Pasica
Register
pogled.jpg

Vrtne Hiše

Lendava.net - z Vami od l. 2000
Borut Bizjak namesto Stoparja tudi v Geoenergu PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Torek, 16 Februar 2016 20:26

V vodstvu Geonerga bo prišlo do sprememb, saj je Slovenski državni holding (SDH) potrdil predlog Nafte Lendava, da novi direktor Nafte Borut Bizjak – ta je na tem mestu zamenjal Dušana Stoparja – postane tudi eden od dveh direktorjev v Geoenergu - solastništvo v Geoenergu si delita Nafta Lendava in Petrol.

Bizjak bo tako Stoparja zamenjal tudi na položaju v Geoenergu. Geoenergo bosta torej skupaj vodila Bizjak in Miha Valentinčič, že sedaj eden od dveh direktorjev družbe Geoenergo, sicer direktor razvoja energetike in okolja v Petrolu.

Več ...
 
Krajani proti podjetniku, ki sredi vasi povzroča prah, hrup in smrad PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Torek, 16 Februar 2016 20:25

Krajane moti predvsem prah, ki se širi ob mletju koruze, ki jo podjetnik melje sredi vasi. Ob tem povzroča tudi hrup in smrad, ki krajanom prav tako nista po godu.
Mlin že več mesecev sredi vasi
Že nekaj mesecev, natančneje od decembra podjetje Petios sredi Trimlinov pri Lendavi melje koruzo. Konec januarja so krajani in predsednik KS Trimlini Občino Lendava in pristojne organe pozvali, da raziščejo in prepovejo izvajanje aktivnosti na lokaciji nekdanje trgovine v križišču naselja, kjer meljejo in skladiščijo koruzo na prostem.

Več ...
 
Dva državna naslova v Lendavo PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Torek, 09 Februar 2016 06:46

V Lendavi se je končalo 59. državno prvenstvo v badmintonu. Odlično so se odrezali člani domačega Badminton kluba Mladost, ki so osvojili dva naslova državnega prvaka.
Lendavčan Iztok Utroša se je naslova državnega prvaka veselil med posamezniki, prvo mesto pa je v moških dvojicah zasedla tudi naveza Iztok Utroša/Miha Horvat. Tretjo kolajno za lendavski klub sta priborili Nika Koncut in Sabina Magyar, ki sta bili tretji v ženskih dvojicah.

Več ...
 
Nasvidenje, Slovenija. Doktorica znanosti iz Lendave dočakala več priložnosti v tujini PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Četrtek, 11 Februar 2016 15:08

Julija Sardelić je dobila zaposlitev na Univerzi v Liverpoolu. Tam se ji je ponudila priložnost za stabilnejšo pozicijo, kot v Sloveniji, ki jo zapušča vse več intelektualcev.
Lendavčanka se znanstveno ukvarja predvsem s položajem Romov, v prvi vrsti tistih iz bivših držav Jugoslavije, vprašanji njihovega državljanstva in migracij v razširjeni Evropi. Delovno mesto v Liverpoolu bo nastopila prihajajoči ponedeljek, delala bo na pravni fakulteti kot postdoktorska raziskovalka. »Ukvarjala se bom predvsem z vprašanjem vpliva begunske krize na položaj marginalnih in ranljivih skupin, predvsem v državah, ki se nahajajo na zahodni balkanski poti.« Med drugim jo zanima vpliv begunske krize na otroke, ki so sami begunci in na otroke iz ostalih marginalnih skupin.

Več ...
 
Laj v skupino nepovezanih poslancev PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Ponedeljek, 01 Februar 2016 21:22

Franc Laj pojasnjuje, da bo v poslanski skupini nepovezanih poslancev lažje deloval v skladu s svojimi prepričanji, kot pa v vrstah SMC.
Po izstopu iz SMC, kjer ne čuti več pripadnosti njenemu delovanju Ne bi, se je pomurski poslanec pridružil skupini nepovezanih poslancev in tako ostaja v državnem zboru. Kot je pojasnil včeraj, v stranki ni mogel več delovati pošteno, strokovno in po svojih močeh za dobrobit tako svojega kraja kot vseh državljanov, poroča STA.

Več ...
 
<< Začetek < Prejšnja 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 Naslednja > Konec >>

Stran 45 od 223

NAPOVEDNIK

There are no events at this time

ZKPL

VREMEAKCIJSKA PRODAJA

1 085.80 EUR
215.00 EUR
Home
Copyright © 2017. lendava.net. Designed by Shape5.com