Nedelja, 29 Maj 2016
Email
Make My Homepage
RSS
Pasica
Register

Loginpogled.jpg

Vrtne Hiše

Notice
Lendava.net - z Vami od l. 2000
Delavci Nafte Petrochema prijavili večmilijonsko oškodovanje PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Torek, 03 Marec 2015 08:31
Skupina kazenska ovadba (SKO) in delavci sindikata Nafte Petrochema so na Specializirano državno tožilstvo v Ljubljani poslali naznanilo suma kaznivih dejanj pooblaščenih oseb in zahtevo za preiskavo v zvezi s stečajem Nafte Petrochem na škodo družbe Nafta Lendava, ki je v stoodstotni lasti države, upnikov, zaposlenih delavcev in lokalne skupnosti. Utemeljeno namreč sumijo, da je šlo za sistemsko siromašenje družbe Nafta Lendava v združbi med pooblaščenimi osebami, to je direktorji, prokuristi, člani nadzora ter lastniki in drugimi, ki so sodelovali pri izvrševanju dejanj. Po mnenju skupine je pri tem nastalo izjemno visoko oškodovanje, po njihovem, za več milijonov evrov.
Več ...
 
Klub študentov Lendava spet dobrodelen PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Torek, 03 Marec 2015 08:30
Na Dvojezični srednji šoli Lendava sta opoldne predstavnika Kluba študentov Lendava in tamkajšnjega Leo kluba ravnateljici šole izročila prenosni računalnik za enega njihovih dijakov in ček za 800 evrov za izvedbo strokovne ekskurzije dijakov v München. Sredstva za obe donaciji so lendavski študenti zbrali na januarskem dobrodelnem stand-up večeru z Matjažem Javšnikom.
Takšne prireditve, kot je bil dobrodelni stand-up večer, so postale že stalnica v delovanju Kluba študentov Lendava, pravi predsednik kluba Attila Ftičar.
Več ...
 
Balažek in Žmavc o možnostih čezmejnega sodelovanja PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Ponedeljek, 02 Marec 2015 08:20

Lendavo je obiskal minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Gorazd Žmavc. Po besedah lendavskega župana Antona Balažka sta se z Žmavcem pogovarjala predvsem o čezmejnem regionalnem sodelovanju in priložnostih, ki jih doslej niso dovolj izkoristili. Kot pravi, želijo med velikim številom obstoječih projektov izbrati najpomembnejše, pri poglobitvi regionalnega sodelovanja pa naj bi ključno vlogo odigral ravno Urad vlade za Slovence v zamejstvu in po svetu.

Več ...
 
Zakopani strup in rudarska pravica PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Ponedeljek, 02 Marec 2015 08:21
Še vedno delujoča plinska vrtina Pt-96 v Zataku blizu Čentibe in Pt-95 pri kateri naj bi leta 2006 po trditvah nekaterih delavcev ob sanaciji vrtine zakopali več ton kemikalij, kakor tudi plin, ki naj bi domnevno uhajal iz plinovoda oziroma naftovoda, ki vodi od do centralne plinske postaje, je postala predmet preiskovanja policije in okoljskih inšpektorjev. V zraku je celo odkop vrtine, ki naj bi ga po nekaterih navedbah kmalu naročili okoljski inšpektor. Direktor družbe Petrol Geoterma Miran Jug je v včerajšnji izjavi za medije povedal, da je odkop vsekakor tudi v njihovem interesu, saj podjetje deluje okoljevarstveno.
Več ...
 
Iz vrtine Petrolovega Geoterma uhaja nevaren plin PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Četrtek, 26 Februar 2015 16:25
V Čentibi bi naj bilo v zemlji več deset ton strupenih snovi.
Nekateri zaposleni v Petrolovem Geotermu zatrjujejo, da je to podjetje pred devetimi leti v vrtino Pt-95 v Čentibi (kraj Zatak) zakopalo več tisoč kilogramov strupenih kemikalij. Primer že intenzivno preiskuje soboški policisti, ki so včeraj na teren že poslali preiskovalce in okoljske inšpektorje, poročajo v Delu.

Več ...
 
<< Začetek < Prejšnja 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 Naslednja > Konec >>

Stran 45 od 188

NAPOVEDNIK

There are no events at this time

Napovednik

VREMEAKCIJSKA PRODAJA

1 085.80 EUR
215.00 EUR
494.10 EUR

Krona

Home
Copyright © 2016. lendava.net. Designed by Shape5.com