Sreda, 13 December 2017
Email
Make My Homepage
RSS
Pasica
Register
pogled.jpg

Vrtne Hiše

Lendava.net - z Vami od l. 2000
Skorajšnje poplačilo terjatev delavcev Nafte Petrochem PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Sreda, 02 Marec 2016 08:19

Stečajni upravitelj Nafte Petrochema Silvo Zorec je, tako kot je obljubil, pohitel s pripravo načrta za prednostno razdelitev splošne razdelitve stečajne mase v skupnem znesku dobra dva milijona evrov.
Potem, ko je iz prejete kupnine v višini 5,6 milijona evrov za prodane poslovne deleže oziroma tovarno metanola poplačal terjatve zavarovanih upnikov, preostanek zadošča za celotno, torej stoodstotno plačilo prednostnih terjatev upnikov. Tako bo svoj denar dobilo v celoti 111 nekdanjih delavcev Nafte Petrochem, prav tako pa tudi nekdanji direktor Robert Serec ter jamstveni sklad, pokojninski zavod ter zavod za zdravstveno zavarovanje, ti trije v skupnem znesku 117 tisoč evrov.

Več ...
 
Lendava: varnost občanov na prvem mestu PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Ponedeljek, 29 Februar 2016 08:17

Problematika beguncev, ki so jih znova namestili na lokaciji bivšega Integrala v Lendavi, namestitvenem centru za begunce, ki so ga vzpostavili septembra lani, je na današnji seji občinskega sveta zasenčila druge teme. Kot je problematiko predstavil župan Anton Balažek, so aktivnosti v centru potekale v skladu z zagotovili vse do takrat, ko so občani in vodstvo Občine ugotovili, da se migranti prosto gibajo po mestu, kar pa zanje ni sprejemljivo.

Več ...
 
Lendava noče migrane na ulicah PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Ponedeljek, 29 Februar 2016 08:15

Občina Lendava je ves čas zagovarjala stališče, da dokler so begunci za ograjo, begunskemu centru na svojem območju ne nasprotujejo. V tem tednu pa so se migranti, ki so tam nastanjeni že od 15. februarja, začeli prosto gibati tudi izven centra. "Ne gre za politično odločitev, pač pa za zakonske določbe, ki jih kot državni organ moramo spoštovati in jih tudi bomo," je v Lendavi danes pojasnil državni sekretar z notranjega ministrstva Boštjan Šefic. "S policijo in upravo za zaščito in reševanje pa pripravljamo novo navodilo o režimu v teh začasnih nastanitvenih centrih," je dodal Šefic. Gre za možnost, da bi nekatere nujne potrebščine, po katere sedaj odhajajo v bližnje prodajalne, lahko kupili znotraj centrov.

Več ...
 
Intervju: Božo Pongrac o tem, kako je našel jutro PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Ponedeljek, 29 Februar 2016 08:16
Odložil je klobuk z velikimi krajci na sosednji stol, počasi mešal kavo in začel pripovedovati o tem, kako se zanj dan začne. »Ja, za mene so jutra že dolgo dolgo najlepša. Nekako sem sprejel to naravno življenje. To prebujanje, ki ga vidiš, na primer danes, ko je tako lep sončen dan, in ko stopiš iz hiše ter začutiš ... težko bi to opisal z besedami. Človek enostavno mora začutiti to prebujanje, to energijo, ki te napolni in ki deluje.  Ko zjutraj pridobiš to jutranjo moč, si ves dan čisto drugačen. Prvo, kamor se zazrem, je nebo, potem pa začnem poslušati. Zdaj se že slišijo ptički ob šestih, šestih in petnajst. Ko to slišiš, pomeni, da si spet živ. Res je to nekaj neverjetnega,«  je govoril Božo Pongrac iz Lendavskih Goric, naš tokratni intervjuvanec, ki smo ga z razlogom ravno zdaj povabili k besedi.
Več ...
 
Leo Roudi - modelar iz Lendave, ki je svojo strast našel v oblikovanju lokomotiv PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Ponedeljek, 29 Februar 2016 08:14


Že od nekdaj ga je privlačilo modelarjenje, po začetkih, ko je izdeloval modele letal, pa je svojo strast kmalu odkril v izdelovanju modelčkov vlakov. Njegovo zbirko trenutno bogati 50 predelanih modelčkov in okoli 20 povsem lastnoročno izdelanih lokomotiv in vlakcev.

Leo Roudi je svojo strast za modelarjenje podedoval po očetu, ki je bil tudi sam modelar, v svoje ustvarjanje pa je kmalu pritegnil tudi sina. Kot nam je pojasnil Leo, se je že v osnovni šoli priključil modelarskemu klubu, svojo spretnost pa z leti le še širil. Prvi modeli vozil so nastajali v njegovih zgodnjih letih, prvi vlak pa je izdelal okoli 10 let nazaj.

Več ...
 
<< Začetek < Prejšnja 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 Naslednja > Konec >>

Stran 45 od 226

NAPOVEDNIK

There are no events at this time

Napovednik

TROICA Zaključki 2017

 

VREMEAKCIJSKA PRODAJA

1 085.80 EUR
215.00 EUR
Home
Copyright © 2017. lendava.net. Designed by Shape5.com